Torta
je zlatým klincom každej výnimočnej udalosti .. príjemne ozdobená tak, aby pôsobila slávnostne, prekvapila svojou výnimočnou kombináciou chutí a zostala v pamäti v podobe zážitku .. je dostatočne vysoká, aby vzbudila zvedavé pohľady a šteklila nedočkavosťou mlsné jazýčky .. je prirodzene bezlepková, výborná je však aj bezmliečna, vegan, alebo nízkosacharidová ... stačí si už len vybrať svoju favoritku ...
Milý maškrtník, v týchto dňoch popri pečení intenzívne pracujem aj na prehľadnejšej webovej stránke, preto prosím o zhovievavosť pri objavení nejakej nezrovnalosti, nesúvislosti, prípadne čohokoľvek čudného :) . Kedykoľvek mi smelo píšte správu a vysvetlíme si každý detail.
Mandľovo karamelová s rumovými orieškami
bez lepku
- Mandľový korpus okorení jemná vrstva šípkového lekváru a karamelovú plnku varenú z farmárskej šľahačky, trstinového cukru a čerstvo mletých vlašských orechov s kvapkou rumu osvieži lesné ovocie .. karamelová omáčka zjemnená farmárskym maslom sa môže vynímať na povrchu torty, alebo ako prekvapenie vo vnútri ..
Mandľová zo žĺtkovým mascarpone krémom a lemon curd
bez lepku
- Korpus pečiem z čistej mandľovej múky, vajíčok z voľného výbehu, osladím surovým trstinovým cukrom a zvýrazním s jemnou vrstvou lemon curd .. korpus prelejem plnkou zo žĺtkového mascarpone s pravou vanilkou … citrónový curd si dopredu uvarím zo žĺtkov, trstinového cukru, bio citrónov a farmárskeho masla ..
- mandľa, žĺtko, talianske mascarpone s tahitskou vanilkou a citrónový krém tvoria luxusnú plnotučnú pochúťku s nádychom sviežosti ..
Lieskoorechová s banánovým "čízkejkom"
bez lepku
- korpus z lieskoorechovej múky, domáci figový lekvár a banány preliate jemnou plnkou z krémového syra s vanilkou, a bio citrónom, zjemnenou žĺtkovým krémom… zaujímavá kombinácia chutí, tvoriaca prekvapujúcu súhru ..
Kinderková
bez lepku
- jemný mliečny krém tvorený s bielej čokolády s 32% podielom kakaového masla, kokosového mlieka a farmárskej šľahačky je v kombinácii s rôznymi typmi korpusov a ovocia, jedinečný ..
- Deti ho milujú s čokoládovým korpusom , jahodami alebo lesným ovocím .. Dospeláci ocenia zmenu s kokosovým, alebo makovým korpusom a malinami ..
Brownie s mliečnym krémom
bez lepku
- odrodová čokoláda rozpustená vo farmárskom masle, spojená s vyšľahanými vajíčkami s cukrom z kokosových kvetov a troškou gaštanovej múky .. takto vzniká sýtočokoládový korpus, ktorý zjemní mliečny krém z farmárskej šľahačky, kakaového masla, mascarpone a pravej vanilky .. maliny medzi plnkou a korpusom tvoria významný osviežujúci doplnok.
- čokoholikovi môžem plnku vymeniť za jemne čokoládovú a fajnšmekrovi uľahodí brownie so žĺtkovým mascarpone krémom s vanilkou ..
vlašskoorechová s korenenými hruškami, tvarohovým krémom a karamelom
bez lepku
- korpus z vlašských orechov, na ktorom sa rozprestierajú jemne rozvarené hrušky okorenené muškátovým orieškom, kardamonom a vanilkou s bio citrónom.
- Tvarohová plnka z nízkotučného tvarohu je preliata karamelovou omáčkou varenou z trstinového cukru a farmárskej šľahačky s kúskami pekanových orechov.
čokoládovo čokoládová
bez lepku
- páperový čokoládový korpus , maliny, alebo višne a sýto čokoládový korpus tvorený zo 70% odrodovej čokolády, farmárskej šľahačky a mascarpone tvoria klasiku , ktorá neomrzí žiadneho čokoholika
- s mandľovým korpusom a malinami pôsobí jemnešie, svoju dávku čokolády si tam však každý jej milovník nájde
žĺtkový mascarpone krém s makovým, čokoládovým, alebo kokosovým korpusom
bez lepku
- hlavnú úlohu zohráva žĺtkový mascarpone krém , ktorý varím zo žltkov, trstinového cukru, samotného mascarpone a okorením s voňanou tahitskou vanilkou ..
- rôzne korpusy v spojení s týmto krémom úplne iný rozmer ..
- milovníkovi maku ulahodí makový s malinami a lesným ovocím,
- čokoholik ocení čokoládový korpus s malinami a lesným ovocím a
- exotik , ktorý má rád sviežosť a zároveň plnotučnú chuť si pochutí na kokosovom korpuse s mangom a malinami ..
Punčová
Bez mlieka a lepku, vegan
- Mandľový korpus opitý punčom, ktorý tvorím z pravého višňového vína , griotky a korenín. Černicový džem dodá punčovému plátu šmrnc a celú tortu osvieži citrónový krém, prípadne poleva z ružovej ruby čokolády . Punčová torta sa takto stáva nezabudnuteľným zážitkom
Gaštanová
Bez mlieka a lepku, vegan
- Gaštanovú plnku tvorím z pravých gaštanov, z ktorých si preberiem len bezchybné kúsky.
- S páperovým gaštanovým korpusom , lesným ovocím a brusnicovým lekvárom tvorí táto kombinácia jemnú gaštanovú dokonalosť .
- S čokoládovým korpusom a pralinkovým krémom ulahodím čokoholikom s gaštanovými chúťkami.
Malinová
Bez mlieka a lepku, vegan
- Malinová plnka zjemnená luxusným kokosovým maslom a pravou vanilkou. Je možné ju kombinovať s viacerými korpusmi a vždy bude iná:
- Kokosový korpus, banány, malinová plnka
- Makový korpus, čokoganache a malinová plnka
- Čokoládový korpus, mango a malinová plnka
Nugátová
Bez mlieka a lepku, vegan
- Nugátovú plnku varím z lieskovcov pripravených do lieskovcového masla, trstinového cukru a tučného kakaa do momentu, kedy získa nádhernú krémovú textúru.
- S mandľovým korpusom, celými orieškami vynikne v plnej nugátovej jemnosti.
- S čokoládovým korpusom sa chuťou delí o čokoládu a s lieskovoorieškovým korpusom si ulahodí milovník lieskovcov ..
a mak – nugát hrá súboj dvoch výrazných chutí, ktoré sa však navzájom dopĺňaju ..
viac info
Vanilková
Bez mlieka a lepku, vegan
- vanilkový krém v bezmliečnej verzii je pre mňa unikátom, ktorý naozaj chutí vanilkovo bez rušivých momentov. Jemnulinký krém varím s voňavými zrnkami tahitskej vanilky, ktorý spevním marcipánovým maslom, ktorý si vlastnoručne vyrábam.
- S mandľovým, alebo kokosovým korpusom a čučoriedkami tvorí dokonalú súhru ..
Maková
Bez mlieka a lepku, vegan
- Varený makový krém z modrého maku, trstinového cukru, cejlonskej škorice v kombinácii s makovým korpusom a višňami, prípadne malinami tvorí táto kombinácia dokonalú makovú súhru , pripomínajúcu makovú štrúdlu.
Čokoládová
Bez mlieka a lepku, vegan
- veľmi výrazná čokoládová plnka s páperovým čokoládovým korpusom a lesným ovocím
- mandľový korpus tortu zjemní, milovník čokolády si však tiež príde na svoje
Ovocná vanilka
Bez mlieka a lepku, vegan
- ovocná plnka z jemne skaramelizovaných jabĺčok a lesným ovocím
s trstinovým cukrom, ktoré prevonia a zvýrazní tahitská vanilka.
- Obyčajné sa v tomto prípade stáva neobyčajným a výborne ladí mandľovým korpusom.
Pre našich najmenších
Pribináčková
pre našich najmenších
- Farmárska smotana a tvaroh, mascarpone a pravá vanilka , dokonale vyšľahané do obľúbeného detského krému v spojení s vanilkovým cirokovým korpusom, malinami a banánmi tvorí jemný , nestarnúci dezert aj pre dospelých.
- Ak sa z dieťatka stáva malý čokoholik, chuťové poháriky mu uspokojím kakaovým korpusom, ktorý s pribináčkovým krémom vytvorí obľúbenú „vanikovo čokoládovú“ kombináciu.
- Na osvieženie nesmie chýbať lesné ovocie.
Termixová
pre našich najmenších
- Farmárska šľahačka, tvaroh a tučné kakao zmixujem do termixovej krémovej textúry, ktorou naplním vanilkový, alebo kakaový korpus .
- Medzi korpusy deti ocenia banány, prípadne čučoriedky, maliny.
Ovocná
pre našich najmenších
- ovocná plnka varená z jabĺčok, lesného ovocia a pravej vanilky v kombinácii s vanilkovým cirokovým korpusom tvorí príjemný, ľahkostráviteľný dezert