Punčová
Vedeli ste, že práve griotka je základom prastarého receptu na punčový rez? Punčová z mojej dielne je inšpirovaná týmto receptom , obsahuje višňový punč tvorený z pravého slovenského višňového vína a korenistého trstinového rumu. Korpus z cirokovej a jemnej ryžovej múky je zvýraznený černicovým , alebo šípkovým lekvárom. Vrch torty prelievam citrónovým , alebo višňovým krémom, ktorý tortu príjemne osvieži. Spojením týchto chutí sa torta stáva nezabudnuteľným zážitkom.
Zloženie torty
lokálne višňové víno, trstinový rum, moja vlastnoručne vyrábaná
griotka, trstinový cukor, ciroková múka, lepivá ryžová múka,
vajíčka z voľného výbehu, olej z hroznových semienok,
koreniny, tahitská vanilka, černicový/ríbezľový lekvár ,
poleva lemon curd – bio citróny, vajíčka, brezový cukor, kokosový olej,
kokosový krém
višňová poleva – višňový lekvár, škrob, kokosový olej a krém
alergény sú vyznačené tmavým písmom
Trvanlivosť torty
Tortu odporúčam spotrebovať do 72 hodín od jej prevzatia, pri uskladnení v chlade do 4 °C. Pol hodinu pred podávaním odporúčam tortu presunúť mimo chladu, jej chute sa rozvinú.
Cena torty
Zahŕňa tortu vrátane podložky a krabice, so zdobením ovocím,
orieškami, bylinkami, lyofilizovaným ovocím.
Torta je zvyčajne obtiahnutá krémom, ktorý je vo vnútri, môžem ho však
meniť podľa charakteru zdobenia a jeho elasticity.
Zdobenie torty
Na tortu môžem pridať želé cukríky, ktoré si vyrábam sama z čisto ovocnej šťavy, pralinky, snehové pusinky, kvietky pestované na slovenskej farme, alebo rôzne nejedlé doplnky, ktoré sú uvedené v objednávkovom formulári.
mega veľká
6000g
30–40 porcií
228€
cena je uvedená s DPH
klasická
3000g
15–20 porcií
125€
cena je uvedená s DPH
veľká
4000g
20–25 porcií
159€
cena je uvedená s DPH