Alergény
Cukrárske štúdio Zdravé torty od Katky je oficiálna cukrárska výrobňa
schválená Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Bratislave.
Spĺňa prísne hygienické požiadavky a riadi sa dodržiavaním zásad
HACCP.
Cukrárske štúdio vyrába svoje výrobky výhradne z čerstvých
prvosurovín, nepoužíva polotovary a preto si zákazník môže byť istý,
že kontaminácia skrytým alergénom z polotovaru v tejto výrobni nie je
možná.
Zloženie tort a zákuskov je transparentné a jeho základ je uvedený pri
každom výrobku / torte. Surovina sa môže zmeniť na základe sezónnosti,
alebo výpadku od dodávateľa z dôvodu jeho nedostupnosti, alebo zmeny
kvality.
Oficiálny zoznam alergénov:
- Obilniny obsahujúce lepok / t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut, alebo ich hybridné odrody /.
- Kôrovce a výrobky z nich.
- Vajcia a výrobky z nich.
- Ryby a výrobky z nich.
- Arašidy a výrobky z nich.
- Sójové zrná a výrobky z nich.
- Mlieko a výrobky z neho.
- Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.
- Zeler a výrobky z neho.
- Horčica a výrobky z nej.
- Sezamové semená a výrobky z nich.
- Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
- Vlčí bôb a výrobky z neho.
- Mäkkýše a výrobky z nich